werken station: update


zaterdag, 8 juli, 2017

In deze nieuwsbrief informeren we u over de voortgang van de werken aan de stationsomgeving in Liedekerke. De nieuwe fietsenstalling is afgewerkt en geopend voor fietsers. Van 10 tot 31 juli werken de aannemers van Wegen en Verkeer, Infrabel en NMBS niet wegens het jaarlijks bouwverlof. Op 1 augustus gaan de werkzaamheden terug van start, onder meer aan de nieuwe parking achter het station. 

Fietserstunnel klaar voor gebruik

Na de ingebruikname van de nieuwe tunnel werd de oude tunnel voor het autoverkeer volledig omgevormd tot een fietserstunnel. De tunnel werd opgeknapt en er werden fietsenrekken geplaatst. De fietserstunnel is nu afgewerkt en kan door fietsers gebruikt worden om hun fiets te stallen aan het station. 

Wel is de fietserstunnel de komende maanden enkel nog maar bereikbaar vanaf de kant van de industriezone. Wanneer het gemeenteplein en de bijhorende verbinding met de Stationsstraat is afgewerkt, zal de fietserstunnel ook toegankelijk zijn vanuit het centrum van Liedekerke. Tot dan kunnen fietsers uit Liedekerke door de nieuwe autotunnel fietsen en via de achterkant van het station de fietserstunnel bereiken.

Werken aan parking van start in augustus

In de komende drie weken, van 10 tot en met 30 juli, werken de aannemers in Liedekerke niet wegens het jaarlijks bouwverlof. Op dinsdag 1 augustus gaan zij terug van start voor de uitvoering van de laatste werkzaamheden. Onder andere de nieuwe parking achter het station staat nog op de planning. Het fietspunt voor fietsers naast de parking is al in aanbouw. Begin augustus start de aannemer met de aanleg van de autoparking. Die moet plaats bieden aan ongeveer 300 voertuigen. De werken zullen ongeveer drie maanden duren en bijgevolg begin november worden afgerond.

Werken NMBS en Infrabel

Sinds  juni worden de nieuwe trappen afgewerkt, zodat ze in september in dienst genomen kunnen worden. Daarna kan de vernieuwing van de bestaande trappen en de reizigersonderdoorgang starten. Tot slot voorziet NMBS de bouw van nieuwe luifels op de perrons en de afwerking met de  definitieve, nieuwe perronuitrusting (zitjes, klokken, perronnaamborden, verlichting,…).